فقر درآمدی فقط یک جنبه از فقر زنان سرپرست خانوار
نسخه مناسب چاپ
زنان از قابلیت ها و امکاناتی که برای کاهش فقر لازم است, محرومند. نگرانی از پیوستن جمعی از زنان به گروه «فقیرترین فقرا» سبب طرح رویکردهای متفاوتی از جمله «توانمند سازی زنان» شده است. تحقق فرآیند توانمندسازی برای زنان فقیر نیازمند تحول در تمام نهادهایی است که آن ها را از کسب قابلیت ها محروم نموده و در معرض خطر فقر, نه تنها فقر درآمدی, قرار داده است.
زنان به خاطر زن بودن بیشتر در معرض فقر قرار دارند. فقر زنان فقط جبنه اقتصادی ندارد و جنبه های روانی و اجتماعی فقر زنان نیز مهم است. برای مبارزه با فقر, توانمندی زنان و تحولات ساختاری لازم است.
توانمند سازی زنان سرپرست خانوار, نه تنها به اشتغال و افزایش سطح درآمد و ارتقا آن ها به سطوح طبقاتی بالاتر اجتماعی اقتصادی جامعه منجر می شود, بلکه به کمک آموزش شغلی از وابستگی آن ها به سازمان های حمایتی کاسته شده و به لحاظ اقتصادی اجتماعی خود را همچون سایر افراد جامعه می بیند. علاوه بر این, اجرای طرح توانمندسازی روانی سبب شده است تا زنان سرپرست خانوار در حوزه های مختلف روانشناختی هم چون؛ خود کارآمدی, خود ارزشمندی و عزت نفس, کنترل بر زندگی, قدرت تصمیم گیری, و حل مساله و افزایش سازگاری توانمند شوند, که خود سرمایه ای پایان ناپذیر است
یکی از اهداف انجمن خیریه بانوان گرگان در خصوص توانمند سازی زنان سرپرست خانوار و یا فاقد سرپرست موثر
برگزاری دوره های روانشناسی
برگزاری کلاسها و دوره های هنری
حمایت از انان در حوزه ی کارافرینی و کاریابی
برگزاری دوره های سواد اموزی
بازارچه های فصلی در محیط خیریه
و……در نتیجه
اجرای برنامه توانمندسازی نه تنها به اشتغال, افزایش سطح درآمد و کاهش وابستگی زنان سرپرست خانوار منتهی می شود بلکه توانایی آن ها در حوزه های روان شناختی را نیز به دنبال دارد.
دیدگاه خود را بنویسید: